Met deze tips vind je de zorgopdracht die écht bij je past!

Jij bent zorgprofessional en wilt met je kennis en ervaring van betekenis zijn in de zorg. Je wilt werken op boeiende zorgopdrachten die optimaal bij jouw specialisme aansluiten. En dat in een team waarin je met elkaar stáát voor de cliënt. In het woud van bemiddelingsbureaus, uitzendbureaus en detacheringsbureaus is het belangrijk gericht te zoeken naar zorgvacatures, je te onderscheiden en proactief te zijn in je contacten in de zorg. Hieronder lees je een aantal tips voor het vinden van boeiend en interessant werk in de zorg.

Meestal wordt solliciteren op zorgvacatures gezien als ‘willen ze mij wel hebben?’. Je kunt het ook omdraaien; ‘wil ik voor hen werken?’ Daarom is het belangrijk dat je weet wat je wilt en te bieden hebt, en je je goed oriënteert op werkgevers in de zorg.

Tips

  • Op welke vacatures richt ik mij? 
  • Wat is mijn aanbod als zorgprofessional?
  • Spreek je netwerk aan
  • Jij een specialist? Zij een specialist!
  • Informatie door te volgen
  • Klim in de telefoon!

Op welke vacatures richt ik mij?

Ben je vooral geïnteresseerd in complexe zorgopdrachten, of juist in groepswerk met autistische jongeren? Of is werk in de gehandicaptenzorg of verslavingszorg voor jou juist interessant? Gericht op een bepaalde methodiek of juist heel breed inzetbaar? Kies daarin een heldere positie als je solliciteert op vacatures in de zorg.

Wat heb ik als zorgprofessional te bieden?

Je kent het wel; je cv met een hele rits aan opleidingen, werkgevers en klussen. Maar wat wil jij nou echt? Van welke zorgvacature word jij enthousiast? En wat heb jij te bieden aan een werkgever in de zorg? Heb dat helder voordat je verdere actie onderneemt.

Spreek je netwerk aan

Vraag eens rond in je omgeving van zorgprofessionals naar ervaringen bij verschillende organisaties. Stel vragen over de cultuur, de doelgroep, de werkwijze, de methodieken. Noem maar op. Dit helpt je om voor jezelf scherp te krijgen waaraan jij de meeste waarde hecht. En wat jij minder belangrijk vindt. En wie weet zijn de antwoorden op je vragen al aanleiding om een werkgever actief te benaderen.

Jij een specialist? Zij een specialist!

Neem jezelf serieus! Als je gericht zoekt naar interessante tijdelijke zorgopdrachten, wil je natuurlijk graag praten met een daarin gespecialiseerde werkgever in de zorg. Een partij die inhoudelijk weet waarover het gaat in de jeugdzorg, gehandicaptenzorg, verslavingszorg, forensische zorg, ambulante hulpverlening, psychiatrie, LVB-Jongerenzorg, etc.

Informatie door te volgen

In aanvulling op je beeldvorming kun je bemiddelingsbureaus op social media volgen. Wat is de sfeer? Sluiten zij goed aan op jouw werkveld? Hoe actief zijn zij? Bovendien worden op social media ook vaak vacatures gemeld.

Klim in de telefoon!

Oké, je hebt een partij gevonden die jou aanspreekt. En vacature of niet, je klimt in de telefoon. Jij zoekt gericht naar een baan in de zorg en wilt je als zorgprofessional onderscheiden. Vraag informatie (en vraag door!), maar presenteer jezelf ook. Laat blijken dat je inhoudelijk van de hoed en de rand weet in jouw werkveld. Laat weten waar jouw interesses liggen, wat je te bieden hebt en verwacht. Wees pro-actief; stel voor elkaar snel te ontmoeten. Zo krijgt jouw daarna te versturen cv een ‘gezicht’ en een stem nog voordat je elkaar ontmoet.

Durf jezelf actief neer te zetten als aantrekkelijke partij bij het vinden van interessante tijdelijke zorgopdrachten! 

Benieuwd naar een interessante baan in de zorg? Bekijk onze zorgvacatures hier.