Stelling: Een goede flexwerker draagt bij aan het teamgevoel

(Gabriela Szymanska)

“Bijdragen aan het teamgevoel is als uitzendkracht anders dan als je een vast onderdeel bent van het team. Doordat ik niet dagelijks met het team samenwerk, zie ik bepaalde dingen die het vaste team niet ziet. Ik heb een onafhankelijke en frisse blik en durf dit terug te geven aan het team. Ik merk dat mensen dat waarderen; het zet hen aan het denken over hoe het eventueel anders kan.

In de tijd van veel onzekerheden en verzuim draag ik als flexwerker mijn steentje bij aan verschillende teams door bijvoorbeeld koffie te zetten voor een collega, of een administratieve taak overnemen. Het gaat niet om hoe groot of klein het gebaar is, maar het gaat om de steun en de teamspirit. Mijn bijdrage als uitzendkracht wordt gewaardeerd door het team. Dat merk ik aan verschillende dingen; vaak geven ze mij dit persoonlijk terug door te zeggen dat ze het fijn vinden dat ik er ben. Of ik ontvang een kaartje van de groep waar ik heb gewerkt. Dat geeft mij een goed gevoel, hierdoor heb ik écht het gevoel dat we samen sterk staan.”