Ik ben met trots een echte ‘Kroeker’!

In gesprek met Renske Bruins over passie en betrokkenheid in haar werk. Renske is Planner Zorgopdrachten bij Kroek&Partners Interimzorg bv.

Renske: “Ik werk al ruim 9 jaar voor en bij Kroek&Partners. Ik ben begonnen als uitzendkracht in de jeugdzorg en ben gaandeweg steeds meer onderdeel geworden van het team van Kroek&Partners. Ik vind het superbelangrijk dat de cliënt waar zorg voor wordt geleverd steeds voorop staat. Dat maakt dat ik mij hier zo thuis voel. Ik noem mijzelf dan ook met trots een echte ‘Kroeker’. De term Kroeker staat voor mij voor kwaliteit, betrouwbaarheid en integriteit.

Sinds enige tijd verzorg ik de planning van zorgopdrachten. Al met al heb ik zo’n 30 opdrachten onder mijn hoede. In een zorgopdracht is een team van onze zorgprofessionals verantwoordelijk voor de te leveren zorg. Dit kan bijvoorbeeld 1-op-1 begeleiding zijn, of het opzetten van een nieuwe afdeling binnen een zorgorganisatie. Daarbij vragen wij van de zorgprofessionals een uitgesproken commitment aan de doelen van de cliënt. Overigens vind ik het prettig om ook een of twee diensten per maand in de praktijk te draaien; puur om het gevoel met de praktijk te behouden.

De functie van planner gaat bij ons verder dan het plannen van opdrachten en het vullen van roosters. Ik werk in het voortraject van een zorgopdracht intensief samen met mijn collega’s van werving&selectie om de juiste zorgprofessionals te selecteren. Gedurende de  opdracht onderhoud ik contact met de verbindingscoördinatoren, zorgprofessionals en opdrachtgevers. Ik vind het belangrijk om de mensen die voor ons werken te kennen en te weten wat er bij hen speelt; de mens achter de zorgprofessional zeg maar. Wij vragen commitment van de zorgprofessionals en ik wil zelf ook commitment naar onze mensen uitstralen. Vanuit dit commitment kan ik de zorgprofessionals op kritische momenten motiveren om een stapje extra te doen in het belang van de cliënt, of bijvoorbeeld toch van een verlofdag af te zien. Het maakt dat medewerkers en opdrachtgevers mij als laagdrempelig ervaren en mij snel bellen als zij ergens tegenaan lopen of vragen hebben. Korte lijnen en werken vanuit contact, dat vind ik zowel bij ons intern als in onze externe contacten belangrijk. Vanuit contact kwaliteit leveren aan de cliënt, daar draait het voor mij om. Ik werk aan goede zorg voor de cliënt, maar ook aan goede zorg voor onze zorgprofessionals en opdrachtgevers.

Nogmaals, ik vind mijn werk ontzettend leuk en ik ben met trots een echte Kroeker!”

Het verhaal van Renske is een vervolg op “Passie en betrokkenheid”, geplaatst op 22-2-2021.