“Ga d’r maar aan staan in de complexe zorg….”

“Flexwerkers blijven ter ondersteuning van zorgorganisaties nodig in de complexe zorg.” In gesprek met Peter Kroek en Harry Evers, beiden directeur-eigenaar van Kroek&Partners Interimzorg.

“Ga d’r maar aan staan in de complexe zorg”, wat bedoel je daarmee?
Harry: “Ik kijk dan naar zorgorganisaties waar knetterhard gewerkt wordt en die hun personeel geïnspireerd en energiek moeten houden, ook daar waar  er doelgroepen zijn waarbij dat echt een uitdaging is. Dag in dag uit op een groep met cliënten met complexe problematiek vraagt heel veel van medewerkers. Het is een fysiek en mentaal zware belasting, vaak zonder uitzicht op fundamentele vooruitgang bij de cliënten. Eigenlijk zou ik een actief mobiliteitsbeleid binnen zorgorganisaties willen zien, waarin met name de medewerkers die zich bezighouden met complexe problematiek elke paar jaar een andere doelgroep onder zich krijgen, zodat ze fris en enthouasiast  blijven. Volgens mij draagt dat bij aan het behouden van zorgprofessionals voor de zorg.”

Peter: “Onze teams van zorgprofessionals die tijdelijk een cliënt of cliëntgroep overnemen hebben meerwaarde in zorgorganisaties, juist vanwege die tijdelijkheid. Zij zijn niet beter dan de zorgprofessionals in die zorgorganisaties, maar zij kiezen ervoor om zich tijdelijk voor een casus of cliëntgroep in te zetten. Zij committeren zich aan de cliëntgroep, kunnen hun specialistische kennis daar inzetten en gaan er bevlogen en enthousiast mee aan de slag.

“Flex blijft nodig in de complexe zorg.”

Ook zij lopen daarin wellicht tegen hun eigen grenzen van doorzettingsvermogen aan, maar weten dat ze over een paar maanden weer met een andere casus aan de gang gaan; dat houdt hen fris. De zorgmedewerkers van de zorgorganisatie komen in de tussentijd op adem, krijgen van ons nieuwe kennis en inzichten aangereikt en kunnen de cliëntgroep vervolgens zelf weer met frisse energie overnemen.”

Dan ben je dus voor de zorgorganisatie geen ‘gaatjesvuller’ maar door het aanreiken van ‘lucht’, kennis en expertise een partner, is dat jullie uitgangspunt?
Harry: “Exact. Wij zeggen ook tegen zorgorganisaties ‘stop nu met het uitzenden en verbind moeilijke casuïstiek aan flexwerkers; start met partnerschap’. Wij willen samen met de zorgorganisatie als partner optrekken in het kader van betere zorg voor zowel de cliënt, als voor eigen zorgprofessionals. En dan doel ik met name op de complexe en intensieve zorg, want dat vraagt echt heel veel van zorgmedewerkers.”

Dus flex verdwijnt niet uit de zorg – in tegenstelling tot wat nu politiek en maatschappelijk gezegd wordt?
Peter: “Flex krijgt wat ons betreft een andere invulling en een ander imago. Flex moet gericht zijn op die situaties waarin zorgorganisaties in de knel komen met complexe cliëntproblematiek die veel inzet, kennis en doorzettingsvermogen vraagt. Zij hebben door de toenemende zorgvraag te maken met een verhoogde in-, door- en uitstroom van cliënten en vinden dat zij dat moeten kunnen op basis van hun personele bezetting en budget. Op die manier ben je roofbouw aan het plegen op zowel je personeel, als je organisatie. Wil je met elkaar echt verder komen in de zorgsector, dan zullen we kennis, ervaring en energie moeten delen. En dat alles ten behoeve van de cliënt die zorg nodig heeft, en het behoud van zorgprofessionals in hun vak.”

Benieuwd naar andere verhalen van Harry en Peter? Vanaf nu zullen er regelmatig gesprekken met Peter en Harry volgen. Op 25-01-2020 verscheen al “Leiderschap, visie en zelfvertrouwen”.