Geweldloze communicatie 24/2

De kracht van empathie in de praktijk

Je kent als medewerker in de zorg als geen ander het belang van begrip, medeleven en empathie. Nabijheid bieden en aandacht hebben voor cliënten, samenwerken met collega’s en rapporteren; dit alles doet ook een beroep op de verbinding met jezelf. Verbinding met jouw gevoelens en behoeften.

Soms komen er irritaties, frustraties en oordelen op en raak je uit verbinding.  Om opgeladen en energiek te kunnen blijven werken is het echter van belang om vanuit compassie om te kunnen gaan met zowel jezelf als de ander. Jezelf leren uiten zonder oordeel en met aandacht voor de ander en jezelf kan bijdragen aan helderheid, vreugde, verbinding en samenwerking.  Zowel in werk- als in privé-situaties. 

Met Geweldloze Communicatie leer je duidelijk en helder te communiceren op een manier die de verbinding vergroot. Je wordt je bewuster van gevoelens en behoeften, zodat je deze met aandacht en compassie kunt (h)erkennen in jezelf en de ander. 

In deze introductieworkshop maak je kennis met de basiselementen van Geweldloze Communicatie. Door middel van oefeningen krijg je inzichten en handvatten om deze basiselementen toe te passen in de praktijk. Je ontwikkelt zo de vaardigheid om ook in lastige situaties in verbinding te blijven met jezelf en de ander.

Aanmeldformulier

Aanmelden voor meerdere activiteiten? Schrijf je voor elke activiteit afzonderlijk in.

Naam

Woonplaats

Telefoonnummer

E-mailadres

Datum

24 feb 2020

Tijd

Incl. Lunch
10:00 - 14:00

Kosten

NBBU Kosteloos / ZZP € 15,-

Locatie

Theaterhuis De Berenkuil
Biltstraat 166, Utrecht