Autisme anders bekijken… en ervaren!

Wil jij vérder kunnen kijken dan alleen de diagnose autisme, op zoek gaan naar de werkelijke oorzaken van gedrag én ervaren hoe het is om autisme te hebben? Sluit dan aan bij deze bijeenkomst, gegeven door Suzanne Agterberg-Rouwhorst.

Zij heeft 25 jaar ervaring als leerkracht en is autismespecialist in zowel het basis- als (voortgezet) Speciaal Onderwijs. Met haar Master SEN-onderzoek dat aan de basis stond van het autismepaspoort dat zij ontwikkelde, won ze in 2014 verschillende prijzen. Inmiddels wordt het autismepaspoort door de Nederlandse Vereniging voor Autisme aanbevolen als hulpmiddel om ondersteuningsbehoeften van mensen met autisme in beeld te brengen.

In deze cursus komt verdiepende theorie aan bod over de ondersteuningsbehoeften van kinderen met autisme. De theorie komt tot leven in het ervaringscircuit, waarbij onder meer gebruik wordt gemaakt van virtual-reality, dat zij samen met haar man ontwikkelde. Hij komt als ervaringsdeskundig trainer mee om deelnemers nóg meer inzicht te laten krijgen in wat autisme kan betekenen voor jouw cliënt met autisme!

Suzanne was zelf een ‘anders dan anders-kind’ en autisme speelt in haar eigen gezin een grote rol. De combinatie van deze ervaringsdeskundigheid met theoretische kennis én onderwijservaring, maakt dat Suzanne veel te vertellen heeft als het gaat om anders kijken naar gedrag.

Aanmeldformulier

Aanmelden voor meerdere activiteiten? Schrijf je voor elke activiteit afzonderlijk in.

Naam

Woonplaats

Telefoonnummer

E-mailadres

Datum

04 jun 2020

Tijd

Incl. lunch
10:00 - 15:00

Kosten

NBBU Kosteloos / ZZP € 20,-

Locatie

Kantoor Kroek&Partners
Aagje Dekenstraat 52

Evenementenkalender Academie

Geen evenementen gevonden!