7 voordelen van uitzendwerk voor zorgprofessionals

Jij bent zorgprofessional en hebt hart voor je vak. Je hebt oprecht belangstelling voor de mensen met wie je werkt en vindt het fijn om de verbinding aan te gaan. Je twijfelt of werken via een uitzendbureau bij jou past.

De zorg kent vele facetten. Uitzendwerk is een perfecte manier om jouw blik op het werkveld te verbreden of juist om jouw specialisatie in te zetten. Tijdelijke opdrachten hebben nog meer voordelen, je leest ze hieronder.

1. Proef van verschillende zorgsectoren

Uitzendwerk is ideaal om verschillende werkervaringen op te doen in de zorg. Zo kun je ervaring opdoen in verschillende zorgsectoren en in verschillende functies. Daarna weet jij welk werk en welk soort organisatie jou als zorgprofessional écht aanspreken voor de lange termijn.

2. Uitzendwerk verveelt nooit

Als uitzendkracht in de zorg werk je in verschillende zorgorganisaties. Dat biedt variatie. Variatie in uren, doelgroep, methodiek, cultuur, enz. Hoe leuk is dát? Bovendien kun je kiezen voor korte ad hoc opdrachten, of voor zorgopdrachten die maanden kunnen duren. Je krijgt een bredere blik op het werkveld. Je werkt aan een breder cv, wat jou als zorgprofessional nog interessanter maakt voor werkgevers in de zorg. Dat vergroot jouw kansen op een leuke baan in de zorg.

3. Laat jezelf zien

Als je als zorgprofessional via een uitzendbureau aan de slag gaat, maak je kennis met verschillende zorgorganisaties. Maar deze zorgorganisaties maken in de werkpraktijk ook kennis met jou! Hiermee vergroot je je netwerk. Niet alleen van opdrachtgevers, maar ook van collega’s in de zorg. Ook een groot netwerk leidt tot betere kansen op boeiend en interessant werk in de zorg!

4. Doen waar je goed in bent

Jij hebt je als zorgprofessional vanuit je opleiding of ervaring gespecialiseerd in een bepaalde doelgroep of werkmethode. En deze specialisatie wil je gericht inzetten. Via een uitzendbureau kan dit binnen verschillende zorgorganisaties. Je kunt je dan helemaal focussen op jouw specifieke kwaliteiten.

5. Opdrachtgevers houden van tijdelijke zorgprofessionals

Je bent als uitzendkracht aantrekkelijk voor opdrachtgevers. Jij kunt op korte termijn een personeelsprobleem voor hen oplossen, of een specialisme inzetten dat zij voor een bepaalde tijd nodig hebben. Ook voor specifieke zorgopdrachten voor langere duur wordt vaak een beroep gedaan op een team van tijdelijke zorgprofessionals.

6. Hink-stap-sprong naar vast dienstverband

De tijd dat uitzendwerk alleen voor bijbaantjes werd gebruikt is al lang voorbij. Steeds meer zorgorganisaties zetten uitzendkrachten in om hun personele bezetting op orde te houden of om tijdelijk specialisten aan te trekken. Veel zorgorganisaties laten hun werving en selectie van zorgprofessionals doen door uitzend- en detacheringsbureaus. Voor jou biedt het een kans om in verschillende zorgorganisaties je professionaliteit als zorgprofessional te tonen. Én om kennis te maken met de cultuur en collega’s van die organisaties. Als jij en de zorgorganisatie dat willen, kun je – meestal na een vooraf afgesproken periode – overstappen naar een vast dienstverband.

7. Hetzelfde salaris én een uitzendbureau dat achter je staat

Een uitzendkracht in de zorg wordt een salaris betaald naar de van toepassing zijnde cao. Ook gelden dezelfde arbeidsvoorwaarden als voor vaste medewerkers. De opdrachtgever betaalt een opslag aan het uitzendbureau en daar merk jij in je salaris niets van. Het uitzendbureau is je werkgever. Zij zorgen er samen met jou voor dat je opdrachten krijgt die passen bij jouw wensen.

Kies een uitzendbureau waar jij blij van wordt!

Jij neemt je vak als zorgprofessional serieus en wilt werken voor een uitzendbureau dat écht weet waar het over gaat in de zorg; ‘Jij een specialist, zij een specialist’. Oriënteer je dus goed op de uitzendbureaus: Wat is hun visie op flexwerk in de zorg? Wat voor zorgopdrachten voeren zij uit? Welke doorgroei- of opleidingsmogelijkheden hebben zij? Zijn zij voor jóu een aantrekkelijke partij?

Benieuwd naar een interessant uitzendwerk in de zorg? Bekijk hier onze zorgvacatures.