7 tips voor meer werkplezier in de zorg

Veel zorgprofessionals raken overbelast door de hoge werkdruk in de zorg. Jij werkt met de cliënten en gaat tot het gaatje. Uiteindelijk verlies je je energie, motivatie en plezier in je werk en raak je teleurgesteld. In het ergste geval verlaat je de zorg, vaak nadat je een burn-out hebt gehad!

Door goed voor jezelf te zorgen, kun je dit gelukkig voorkomen. Je moet dan wél weten waar je op moet letten.

Hieronder lees je 7 tips om als zorgprofessional plezier in je werk te houden.

1. Doe waar je goed in bent

Doe waar je goed in bent als zorgprofessional. Dat gééft energie; je blijft gemotiveerd en je houdt het beter vol. Je werkt fijn met je cliënten en gaat met een voldaan gevoel naar huis. Als je thuiskomt heb je nog genoeg energie om met je kinderen te spelen, een gezonde maaltijd in elkaar te draaien of dat wijntje op een terras te doen met vrienden.

2. Zeg ‘ns nee…

Je kent het wel: de collega die altijd bereid is andere collega’s te helpen en nog meer op zijn bordje te laden. Of ben jij die collega soms zelf? Kies dan bewust als iemand je om hulp vraagt. Je vindt het misschien lastig om ‘nee’ te zeggen omdat je die ander niet wilt teleurstellen, maar door soms bewust te kiezen voor jezelf hou jij plezier in je werk!

3. Durf eens iets heel anders te doen

Sleur is dodelijk voor werkplezier. Bij sleur functioneer je op de automatische piloot. Je hebt alle situaties op je afdeling al een keer meegemaakt en weet hoe het werkt. Sleur leidt uiteindelijk tot verlies van werkplezier. Verveel jij je op je werk? Misschien dat je van werkplek kunt wisselen met je collega van een andere afdeling. Verandering van spijs doet eten. Zo blijf je fris voor je vak.

Heb je al jaren dezelfde functie als groepsbegeleider en ben je toe aan een nieuwe impuls in je werk? Als je (nog) niet durft over te stappen naar een andere baan, vraag dan eens om tijdelijk met een andere doelgroep te werken binnen je organisatie. Of om bijvoorbeeld 1-op-1 begeleiding van cliënten te doen. Je zet je werkzekerheid niet op het spel, maar maakt wel ruimte voor je professionele ontwikkeling. Zo blijf je gemotiveerd voor je werk.

Je kunt er ook voor kiezen om als flexwerker in de zorg aan de slag te gaan. Er zit een aantal voordelen aan uitzendwerk voor zorgprofessionals. Je kunt dan proeven van andere zorgsectoren of van andere functies. Er zijn veel vacatures in de zorg en je kunt andere mogelijkheden binnen de zorg onderzoeken. De tijd dat flexwerkers in de zorg alleen roostergaten vulden is allang voorbij!

Ook voor boeiende langdurige zorgopdrachten kun je bij gespecialiseerde uitzendbureaus terecht.

4. Feedback en complimenten: geven en ontvangen

Meestal krijgen we alleen feedback als dingen niet goed gaan. Zó Nederlands! Durf eens aan collega’s en je leidinggevende te vragen hoe zij naar jou kijken als zorgprofessional. Wat vinden zij prettig aan jouw manier van werken? Welke positieve rol speel jij in het team? Je zult versteld staan van de reacties, en wat die met je doen. Tja, soms moet je je eigen schouderklopjes organiseren. De complimenten zijn net zo gemeend. En versta dan wel de kunst om de complimenten te ontvangen…

Geef zelf ook eens complimenten aan je collega’s. Maak ze lekker concreet en kort op de actie die je ziet. De glimlach op het gezicht van de ander vertelt je wat het met de ander doet!

5. Contact, contact, contact

Zorgprofessionals zijn helden voor hun cliënten, maar vergeten vaak om voor zichzelf en hun collega’s te zorgen.
Natuurlijk, jullie hebben het druk. Maar blijf wel in contact met je collega’s. Vraag eens hoe het gaat, wat er thuis speelt, wat iemand buiten zijn werk graag doet. Zo’n gesprekje kan kort zijn, maar veel effect hebben. Aandacht is de balsem voor de ziel. Je hebt leuke gesprekken die ook jou voeden met goede energie.

6. Blijf weg van de klaagmuur

Je herkent het waarschijnlijk wel; de klaagmuur. Collega’s die bij voorkeur klagen over hun werk, de organisatie, de werkdruk, andere collega’s, enz. Deze collega’s zijn energievreters die jou leegzuigen. Onder hun geklaag zit eigenlijk vaak een bezorgdheid over een situatie die ze niet uitspreken. Vraag ze eens naar hun onderliggende zorg. Daarmee daag je ze uit zich constructief te uiten.
Werkt dit niet? Blijf dan maar ver bij hen uit de buurt!

7. Werkplezier maak je samen

Je kunt een heleboel manieren bedenken om je eigen werkplezier te organiseren. Maar nóg leuker is het om vanuit verbinding samen met collega’s plezier in je werk te hebben! Zorg voor voldoende pauzes en ontspanning en vier samen je successen op de werkvloer. Zo blijven jullie veerkrachtig en kunnen jullie beter tegen een stootje.

Benieuwd naar mogelijkheden als flexwerker in de zorg? Lees dan onze visie op flexwerk in de zorg, of meld je bij ons aan.